Nationale finale Schoolschaak 2022

Onze club organiseerde de nationale finale en meer dan 290 jongeren konden op zaterdag 19 maart in de prachtige sportinstallaties van het Gaston Reiff-complex in Eigenbrakel schaken. Ik dank de gemeente Eigenbrakel, en in het bijzonder de schepen van sport, Geoffroy Matagne, voor al zijn steun bij de organisatie van dit evenement, evenals de burgemeester, de heer Vincent Scourneau.

Het was een zware strijd in het secundair, ook al stond er geen maat op het Don Bosco Zwijnaarde (9 matchoverwinningen op 9 en 33,5 bordpunten op de 36 die er te behalen waren…). Het Collège Christ Roi Ottignies werd 2e en het Sint-Franciscusinstituut uit Brakel eindigde ook op het podium. Er waren in totaal 30 teams bij de middelbare scholen.

Op het eerste bord won Alex Albert (Pie X) (8/9). De andere borden werden allemaal door Don Bosco-spelers gewonnen: bord 2, Piotr Cappan (8,5/9), bord 3, Wolf Naessens (9/9) en bord 4, Maxim Musabayev (8,5/9, gelijkspel met Coutton Maxence, maar betere scheidingspunten) en de vrouwelijke prijs in het secundair ging naar Diana Musabayeva (Don Bosco 7,5/9 op het eerste bord).

In het lager onderwijs bij de maxi’s won Beth-Aviv met 9 op 9 matchpunten en 30 op 36 bordpunten, gevolgd door het Sint-Pietersinstituut Turnhout 1 en het Athénée Royal van Aarlen, afdeling lagere school, beide met 13 matchpunten, maar Turnhout haalde 26 bordpunten, Arlon slechts 25.

Aan het eerste bord won Lotus Decraene (SBS Torenhof) met 8,5/9; beste 2de bord was Simon Deltjens (Beth-Aviv 9/9, gelijkspel met Davoyan Arsen maar met meer scheidingspunten); 3e bord Tom Rozental (Beth-Aviv 9/9), 4e bord Lukin Yesenia (Sint-Pietersinstituut Turnhout met 8/9, gelijkspel met Abel Vanpaemel en Saba Nicolas maar ook Yesenia haalde meer scheidingspunten). De vrouwelijke prijs gaat naar Carole Fagneray van het Athénée Royal van Aarlen, afdeling lagere school, met 8/9.

Bij de mini’s wint Beth-Aviv met 9 overwinningen op 9 matchen en 34 wedstrijdpunten op 36… Voor Le Verseau en Sint-Pietersinstituut Turnhout 1.

Ik wil graag het hele team bedanken dat me vanaf 7 uur ‘s morgens is komen helpen om alles klaar te zetten (Julie, Aude, Geneviève, Frédéric en zijn zus, Pierre, Mathys en zijn vader Willy, mijn drie zonen Alexandre, Arthur en Arnaud, en mijn partner Sophie en haar zon Noé).

Dank ook aan het geweldige scheidsrechterteam onder leiding van Damien André. Het bestaat uit Timothé Scaillet, Luc Cornet, Philippe Jassem, Annelies Cuvelier, Roland Vancoilie, Florian Lepoutre, Bruno Russo, Tom Vertenoeil, Marc Van de Water, Damien Noseda, Thierry Janssens, Fabien Gruson, Arnaud D’Hayere, Quentin Padovano en Nimrod Faybish. Dank ook aan Geoffrey Gillet voor het coderen van de resultaten en aan Philippe Vukojevic voor de microfoonanimatie.

De volledige resultaten zijn nog steeds beschikbaar op de website https://namurechecs.net/interecoles/nationaux/2022/index.html?fbclid=IwAR1nQISH9wpE_d0C_idcgK8o7pJKYELXTl8-DQ5mGAFe10ZVWcTpu8yXQaE

Aan het eerste bord wint Rafael Dieltjens (9/9); aan het tweede bord Nina Obuchowski (9/9), aan het derde bord Simon Weinstein (9/9) en aan het vierde bord Lior Haberman (8/9). Ze spelen alle vier bij Beth-Aviv. De damesprijs werd gewonnen door Emma Ramon Daffara van team 6 van SIngelijn met 7,5/9 op het 4e bord.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *